Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου η εκδήλωση – παρουσίαση στην Πάτρα, του 2ου τεύχους των Τετραδίων Μαρξισμού για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Παρά την έκτακτη αλλαγή του χώρου η προσέλευση νέων και εργαζόμενων στο ισόγειο της Ζαΐμη 69Β ήταν αρκετά μαζική ενώ παράλληλα η συμμετοχή στην εκδήλωση άκρως ενθαρρυντική για το εγχείρημα των περιοδικού στην πόλη της Πάτρας.

Όσον αφορά το κύριο σκέλος της εκδήλωσης από μεριάς της Συντακτικής Επιτροπής παρουσιάστηκαν άρθρα που αναφέρονται στο κεντρικό θέμα που προσπαθεί να αναδείξει και να αναπτύξει το νέο τεύχος των τετραδίων («Η Ε.Ε. σε κρίση και η ελληνική περίπτωση. Μαρξιστικές συμβολές διερεύνησης»).

Πιο συγκεκριμένα πρώτος τον λόγο πήρε ο Π. Μαυροειδής ο οποίος παρουσίασε με την βοήθεια προτζέκτορα το άρθρο του: «Τα Προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής ως Δομικό Στοιχείο της Νέας Οικονομικής Διακυβέρνησης της Ε.Ε.», αναδεικνύοντας μέσα από μια συνοπτική αναδρομή σε κομβικές καμπές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δομικά στοιχεία που φανερώνουν τον αντιδραστικό και επιθετικό χαρακτήρα της ως προς τους εργαζόμενους και την νεολαία καθώς και το πώς η πιστή εφαρμογή των θεσφάτων πάνω στα οποία χτίστηκε αποκρυσταλλώνεται στην σημερινή της κρίση.

Στη συνέχεια ο Γ. Οικονομάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στις εργασίες των Bruno και Guglielmo Carchedi «Οι αντιφάσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», καθώς και του Σταύρου Μαυρουδέα «Η Πολιτική Οικονομία της ΕΕ: ένα ιμπεριαλιστικό εγχείρημα σε κρίση», δίνοντας παράλληλα έμφαση στον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε και βάθυνε η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού μέσω της παρουσίασης της εργασίας που δημοσιεύτηκε στο πρώτο τεύχος «Το ερώτημα του χαρακτήρα της παρούσας κρίσης της ελληνικής οικονομίας: μια διερεύνηση» (Γ. Οικονομάκης, Μ. Μαρκάκη).

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε κύκλος ερωτήσεων προς τους δύο ομιλητές πάνω στα θέματα που ανέπτυξαν. Σημαντικό μέρος και των δύο εισηγήσεων αλλά και των ολιγόλεπτων παρεμβάσεων αναλώθηκε στον ρόλο της ολοκλήρωσης αλλά και στο πώς εντός της με βάση τα ήδη διαμορφωμένα πλαίσια σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και την νεολαία.